Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Jótállás-szavatosság

Jótállás-szavatosság     

Jótállási/szavatossági feltételek
Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk!
Az általunk forgalmazott termékekhez tehát a jótállást, a gyártók, illetve a termékek  magyarországi importőrei biztosítják Önnek. Így Ön élvezheti a szervizháttér biztonságát és a terméktámogatásokat. Csak ez a fajta jótállás biztosítja, hogy szükség esetén a terméket a lehető legrövidebb időn belül szakszerűen megjavítsák vagy tudjuk újra cserélni, amennyiben az importőr vagy a termék gyártója úgy dönt!
A vonatkozó jogszabályok értelmében minden általunk forgalmazott 10.000,-Ft feletti új termékre 12 hónap jótállás a kötelező. Az ennél hosszabb jótállási időt az érintett termékeknél külön jelöljük! A jótállási idő kezdete a számla és a jótállási jegy dátuma.

Szavatosság 24 hónap, a kerékpárok esetében a gyártó oldalán meghatározott időpont a mérvadó. 
A fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően az üzletünkben személyesen átvett termékek 72 órán belül észlelt meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjére kötelezett a gyártó.  
Jótállási igény az alább felsorolt iratok együttes bemutatásával érvényesíthető:
-    A termék teljes gyári csomagolása minden gyári kiegészítővel
-    A nyugta vagy számla egy példánya
-    A gyártó/importőr  és/vagy cégünk által kiállított jótállási jegy
Ezek részleges vagy teljes hiánya esetén nem tudjuk a jótállási igényt elfogadni! 

A garanciális problémával cégünknek behozott készülékeket továbbítjuk a garanciális hátteret biztosító beszállítónkhoz, aki intézkedik ezek mielőbbi javíttatásáról a vonatkozó jogszabályok betartása mellett. A garanciális javítások, átvizsgálások átfutási ideje jellemzően 15 munkanap, de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet.

A 72 órás csere csak azokra a termékekre vonatkozik, amelyek meghibásodása rendeltetésszerű használat során történt, illetve a termék bizonyíthatóan gyári hibás.  A nem rendeltetésszerű használatból fakadó meghibásodások ( pl. leesés következtében összetört, beázott, ráléptek, stb. ) cseréjének elkerülése miatt a gyártók, forgalmazók csak a hivatalos szerviz szakvélemény alapján vállalják a 72 órás cserét. 
Az észlelt meghibásodást be kell jelenteni az eladónál. Amennyiben egyértelmű, hogy rendeltetésszerű használat következtében, a gyártás során keletkezett mulasztásból történt a 72 órán belüli meghibásodás akkor természetesen azonnali cserét biztosítunk.
Amennyiben nem egyértelmű a rendeltetésszerű használat, akkor webáruházunk is csak a hivatalos szakszerviz szakvéleményének ismeretében vállalja a meghibásodott termék cseréjét.
Portósan küldött csomagokat nem vesz át webáruházunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!
A garanciális visszajuttatás költségeit minden esetben a vásárló állja, azonban csere esetén cégünk vállalja a visszaszállítás díját.
Egy harmadik fél által javított, vagy szakszerűtlen kezelésből, beállításból eredő problémák esetén cégünk nem vállalja a jótállási kötelezettséget.